GESCHIEDENIS

N

Gratis Gehoor laten testen zonder afspraak

N

Vaak Vergoed door de Verzekering

N

Aanpassingen aan Hoortoestellen aan Huis

 

Home » Geschiedenis

 

Geschiedenis P.C. van Gent Hoortoestellen


P.C. van Gent Hoortoestellen opende zijn deuren op 9 mei 1978 aan de Hoogstraat 145 in Vlaardingen. De Hoogstraat kent een zeer rijk en roemrucht verleden, waar dus ook van Gent Hoortoestellen zijn oorsprong vindt.

De heren Piet van Gent en Piet van Dijk, beiden al lange tijd werkzaam als opticien en audicien bij de firma Dijkshoorn, nemen eind 1977 het besluit een hoortoestellen speciaalzaak te openen, daar zij denken dat daar dringende behoefte aan is omdat de hoortoestellen bij de combi brillenzaken een ondergeschoven kindje blijkt te zijn. Het gelijk blijkt al snel aan hun zijde, PC van Gent Techniek groeit met de jaren en al snel is er behoefte aan uitbreiding. De heer Henk van der Ree, schoonzoon van Piet van Gent, komt in 1981 in dienst. Henk houdt zich vooral bezig met buitendienst activiteiten en al snel blijkt dat van Gent Techniek niet alleen in Vlaardingen zijn werkterrein heeft, maar dat ook in de omliggende gemeenten behoefte is aan een specialist van hoortoestellen.

De kwakkelende gezondheid van de heer van Gent dwingt hem om begin jaren negentig afstand te doen van het vak en in 1997 overlijdt de  heer Piet van Gent.
De winkel groeit verder uit en in 1994 komt Bianca van Dijk het team versterken, vier jaar later gevolgd door schoonzoon Berry van Rij.

Al snel wordt duidelijk dat het pand aan de Hoogstraat te klein is en er wordt naarstig gezocht naar een grotere ruimte, die al snel gevonden wordt aan de Korte Hoogstraat 6a waar een splinternieuw pand eind november 2005 betrokken wordt. Ondertussen is het team met een vierde audicien versterkt, sinds januari 2004 is de heer Hans Bot in dienst. Piet van Dijk geniet sinds 1 januari 2013 van zijn pensioen, maar Renée van Velden al werkzaam sinds 2005, mag zich sinds juni 2014 ook audiciën noemen en complementeert ons team weer naar 4. Echter in september bereikte Henk van der Ree de pensioengerechtigde leeftijd van 65 en sinds 14 november 2014 geniet Henk van zijn welverdiende pensioen.

Anno 2022 is van Gent Techniek een bloeiende onderneming waar passie voor het vak en haar klanten nog steeds bestaat, haar team van medewerkers blijft zich onderscheiden met klantenservice, gedegen kennis, ruime ervaring en professionaliteit.

Tot ziens bij P.C. van Gent Hoortoestellen.

 

Advies nodig?

Wacht niet langer en maak nu een afspraak.

Neem contact op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    P.C. v. Gent-Hoortoestellen B.V.